Hlavní navigace

Námět na dárek (personalizované Lego)

4. 12. 2006 10:55 František Fuka

Při pátrání po zajímavých neobvyklých dárcích pro zajímavé neobvyklé lidi padlo mé oko na Lego Factory.

Věděl jsem, že si na Lego.com můžete už delší dobu objednávat cihličky (a všechny ostatní elementy této stavebnice) po jednom kusu, a vlastně si tak sestavit vlastní stavebnici. Nyní to ale jde mnohem komfortněji. Z výše uvedeného odkazu si stáhnete program Lego Digital Designer (pro Windows nebo Mac) a v něm si jako v jednoduchém CADu nadesignujete jakoukoliv stavbu, vozidlo, dinosaura nebo cokoliv jiného.

Svůj design pak uploadujete na lego.com, je vám spočteno, na kolik přijdou všechny jeho součástky, pomocí online aplikace si navrhnete obal (!) a necháte si svou originální stavebnici poslat. Uznejte, že profesionálně vypadající Lego krabice, obsahující součástky, ze kterých můžete složit např. přesný model svého domku (včetně figurek reprezentujících vaši rodinu a domácí zvířata) je maximálně originální dárek.

Asi největší problém je, že v současné době Lego nezasílá objednávky do České Republiky, takže musíte mít známého v některé z okolních „vyspělých evropských zemí“, nechat si svůj výtvor k němu a pak si ho nechat přeposlat.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).